Skip links

Πόση Σημασία δίνεις στην Προσωπική σου Εμφάνιση στη δουλειά;

Όποια απάντηση και να δώσεις εσύ εδώ, έχω να σου δώσω την απάντηση στην αντίστοιχη ερώτηση:
“Πόση σημασία δίνει ο Πελάτης σου στην Προσωπική σου εμφάνιση, όταν σε επικέπτεται στη δουλειά σου;”
Η απάντηση είναι φυσικά: “Τεράστια!”

Όταν μάλιστα η επιχείρησή σου είναι ένα εστιατόριο, bar, ή οτιδήποτε άλλο εντάσσεται στον κλάδο της Εστίασης, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά! Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εμφάνισή μας δε συγχέεται μόνο με τον επαγγελματισμό μας, αλλά και με τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας που τηρούμε μέσα στον χώρο μας.
Με απλά λόγια: “Θέλεις ο πελάτης που επισκέπτεται τον χώρο σου να αισθανθεί ασφάλεια για να φάει, να πιει και να περάσει όμορφα; Φρόντισε τον εαυτό σου και την εμφάνισή σου!”
Στο σημείο αυτό φυσικά δεν πρόκειται να αναλωθώ ούτε σε αναλογίες 90-60-90, ούτε για τη μόδα άνοιξη-καλοκαίρι 2017!
Στις ανθρώπινες όμως σχέσεις, όπως έχει γράψει πολύ ωραία και ο Ραφαήλ στο παρελθόν, ισχύει το εξής:

“Για να νιώσει κάποιος ασφαλής, πρέπει η πρώτη εντύπωση που του κάνεις να είναι καλύτερη από αυτή που έχει για τον εαυτό του.”

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το ρολόι σου κοστίζει 10.000€ ή απλά 10€!
Η προσωπική μου εμπειρία για αυτό το γεγονός έρχεται από κάποια χρόνια πριν, όπου εργαζόμουν ως σερβιτόρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Για τη συγκεκριμένη δουλειά μάλιστα είχα παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο για την εμφάνιση που έπρεπε να έχω στον χώρο εργασίας μου.
Για την ακρίβεια, μας είχαν προτείνει μέχρι και συγκεκριμένες επιλογές χτενίσματος για τα μαλλιά μας!
Φεύγοντας από εκείνη τη δουλειά είχα κάνει αυτές τις γνώσεις κτήμα μου! Όταν λοιπόν έτυχε, σε άλλη φάση της ζωή να εργασθώ σε ένα μικρό cafe, παρατήρησα το εξής: Το περιβάλλον που βρισκόμουν μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικό, η ασφάλεια όμως που ένιωθαν οι πελάτες για να τους εξυπηρετήσω, ήταν ακριβώς η ίδια!
Το ευχάριστο σε αυτή την κατάσταση είναι ότι δεν είναι δύσκολο να έχετε μία προσεγμένη εμφάνιση στη δουλειά! Εφαρμόστε απλά στην καθημερινότητά σας τις ακόλουθες συμβουλές:

  1. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά: Αυτό θυμάμαι να μου λέει ο παππούς μου από πάντα και εννοείται ότι ισχύει και στη δουλειά μας. Καθαρά ρούχα, μαλλιά, χέρια και φυσικά νύχια! Δεν είναι άλλωστε μόνο θέμα εμφάνισης, αλλά και ο πιο σημαντικός κανόνας της προσωπικής μας υγιεινής.
  2. Παν μέτρον άριστον! Κανόνας που ισχύει στα κοσμήματα, στο άρωμα, στο μακιγιάζ… Γενικά σε ότι χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε την εμφάνισή μας! Όλα καλοδεχούμενα, αρκεί να μην κάνουμε υπερβολές!
  3. Η μαγεία της αρμονίας: Καλό είναι να καταλήξετε σε ένα ενιαίο πρότυπο εμφάνισης για όλο το προσωπικό της επιχείρησής σας! Ακόμη κι αν δεν μπορείτε ακόμη να επενδύσετε σε ρούχα και αξεσουάρ για όλους, μπορείτε να καταλήξετε σε γενικούς κανόνες που είναι εύκολο να τους ακολουθήσετε όλοι.
  4. Everything gets better with a Smile! Για την ακρίβεια, έχετε ακούσει ποτέ να λένε ότι το χαμόγελό σας είναι το καλύτερο αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε; Όσο γλυκανάλατο κι αν φαίνεται, πολύ απλά ισχύει!

Εύκολα, απλά και πρακτικά! Όπως κι όλες οι Συμβουλές που σας προτείνουμε για την επιτυχία της Επιχείρησής σας!

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.
This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag