Skip links

Εσύ τι μυρωδιά έχεις;

 

Η χρήση και η χρησιμότητα της μυρωδιάς στην συνολική εικόνα της επιχείρησης.

Οι αναμνήσεις, έρχονται από μια μυρωδιά λέει το ρητό. “Η μυρωδιά έχει μεγαλύτερη επίδραση σε μια πώληση από οτιδήποτε άλλο μαζί!” λέει ο Alan Hirsch, επικεφαλής του Smell & Taste Treatment Research Foundation στο Chicago. Κάθε επιχείρηση ανάλογα το είδος της, τον χαρακτήρα της και το προφίλ της, έχει και τη δική της μοναδική ταιριαστή μυρωδιά.

Η όσφρηση είναι από τις πρώτες αισθήσεις που αναπτύχθηκαν στον άνθρωπο και έχει την δύναμη να μας ξυπνήσει το αίσθημα της πείνας, να αυξήσει τον ρυθμό της καρδιάς, να μας προσελκύσει σε ένα σύντροφο και φυσικά αφού μπορεί να κάνει όλα τα παρακάτω, μπορεί να μας κάνει και να αγοράσουμε!

Έρευνα που έγινε από το Global Journal of Commerce and Management Perspective έδειξε οτι η μυρωδιά του χώρου έχει ισχυρότατη επίδραση στην αγοραστική συμπεριφορά μέσω της επίδρασης των συναισθημάτων, της αγοραστικής διάθεσης και της θέλησης για επαναλαμβανόμενη αγορά από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Όπως είπε και ο Σπύρος Ανδριανός σε άρθρο του στο Epixeiro, “ Ως εκ τούτου, εύκολα αντιλαμβάνεσαι γιατί σε πολλά καταστήματα με έπιπλα, μας κατακλύζει μια ευωδιά φρεσκοεπεξεργασμένου δέρματος, γεγονός που δημιουργεί στο μυαλό μας την μνήμη ακριβών επίπλων και πως στα μεγαλύτερα supermarket συνήθως μυρίζουμε λουλούδια, μυρωδιές που σε κάνουν να θες να περπατήσεις περισσότερο, σαν σε κήπο και έτσι να ξοδέψεις περισσότερα.”

Υπάρχουν ειδικευμένες εταιρίες στο εξωτερικό που παράγουν το άρωμα της επιχείρησης, ανάλογα με τον στόχο που θέτει ο πελάτης, το είδος της επιχείρησης και των πελατών της και άλλου παράγοντες που θεωρεί ο κάθε μάνατζερ σημαντικούς.

Μέχρι τώρα μεγάλη χρήση τέτοιων εξειδικευμένων αρωμάτων κάνουν οι αλυσίδες ξενοδοχείων, συγκεκριμένα Boutique Hotels ανά τον κόσμο και μεγάλοι οργανισμοί όπως τράπεζες. Τον τελευταίο χρόνο όμως και λόγω του ανταγωνισμού, οι τιμές για τα εξειδικευμένα αρώματα έχουν πέσει και αν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε ένα μοναδικό άρωμα αλλα θέλετε ένα άρωμα που μεσα από μελέτες αποδεδειγμένα μπορεί να εγείρει συγκεκριμένα συναισθήματα στους πελάτες σας και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πωλήσεων σας, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα mail μας και θα με χαρά θα σας βοηθήσουμε να πάτε ένα βήμα μπροστά με το να βρείτε την κατάλληλη εταιρία και άρωμα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag