Skip links

360° Video: 6 Μεγάλες Εταιρίες που το Χρησιμοποιούν για την Προβολή τους

 

Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, ήδη υπάρχει και ήδη έχει πάρει τη θέση της στο χώρο του marketing. Η τεχνολογία του 360° video, ουσιαστικά μεταφέρει τη χρήστη “μέσα” στο χώρο στον οποίο γίνεται η λήψη, δίνοντας του την εντύπωση ότι είναι πραγματικά παρών. Στρέφοντας το κεφάλι του (αν διαθέτει τη συσκευή  VR) ή το κινητό του ή ακόμα και το ποντίκι του υπολογιστή του, ο θεατής μπορεί να δει το βίντεο από κάθε δυνατή γωνία (πάνω, κάτω, πίσω, δεξιά, αριστερά κ.α.).


Έτσι,  για πρώτη φορά ο θεατής έχει την δυνατότητα να πάρει μια πραγματική γεύση της εμπειρίας που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Αυτό, φυσικά, κάνει την απόφαση του να αγοράσει πολύ πολύ πιο εύκολη. Φανταστείτε για παράδειγμα την ιστοσελίδα ενός ξενοδοχείου ή ενός spa που ο επισκέπτης ενδιαφέρεται να κάνει κράτηση. Με την τεχνολογία 360° o επισκέπτης βλέπει το σχετικό βίντεο από το χώρο, παίρνει την απόλυτη εμπειρία αυτού που ενδιαφέρεται να αγοράσει και τελικά κάνει την κράτηση.

To μόνο σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία 360 video και η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξουν άρδην τις καταναλωτικές συνήθειες και τον τρόπο που θα κινείται η αγορά στα επόμενα 3 χρόνια:

Εταιρίες που έχουν εφαρμόσει 360° video στο marketing τους:

Πολύ γρήγορα, μεγάλες εταιρίες υιοθέτησαν την τεχνολογία αυτή με σκοπούς την αύξηση των πωλήσεων/κρατήσεων τους:

BMW

 

 

Nespresso

 

 

 

Nestle

 

 

Getorade

 

 

Swiss Air

 

Mercedez-Benz

 

 

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag