Skip links

Συμμετοχή της Dingo Marketing Team με Εισήγηση στο E-Life 2013

H Dingo Marketing Team ήταν για δεύτερη φορά προσκεκλημένη για να συμμετάσχει στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής στο Διαδίκτυο με θέμα, «E-life 2013 Πρόληψη και Αντιμετώπιση Διαδικτυακών Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου». Το συνέδριο διεξήχθη φέτος στην Αθήνα 1 και 2 Νοεμβρίου έχοντας όχι μόνο πανελλήνια αλλά και παγκόσμια συμμετοχή από πλευράς εισηγητών.

Στο φετινό συνέδριο, από την ομάδα της Dingo Markting Team συμμετείχαν οι κ.κ. Φωτεινή Βαβίτσα, οικονομολόγος MSc και. Μάνος Τεχνίτης, δικηγόρος LLM με πολύ ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τις συμπεριφορές που επικρατούν στον χώρο του διαδικτύου και την ορθότητά τους.
Η κ. Βαβίτσα, στην εισήγησή της ανέπτυξε το θέμα της Κοινωνικής Διάστασης της Διαχείρισης των Προσωπικών Δεδομένων των Χρηστών του Διαδικτύου για τους σκοπούς του Διαδικτυακού Marketing.
Στο πρώτο κομμάτι της εισήγησής της αναφέρθηκε στο για ποιό λόγο τα δεδομένα που συλλέγουν οι εταιρείες μέσα από το διαδίκτυο μπορούν να είναι πολύτιμα στο marketing τους καθώς και ποιες είναι οι συνήθεις πρακτικές συλλογής αυτών των δεδομένων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δικλείδες και τρόπους ασφαλείας για την προστασία των χρηστών για την προστασία αυτών των δεδομένων, ενώ, τέλος παρέθεσε αναλυτικά τους κινδύνους και τα μειονεκτήματα όταν μια επιχείρηση δε συλλέγει ορθά τα δεδομένα των χρηστών καθώς και το τι πρακτικές μπορεί να ακολουθήσει μια επιχείρηση ώστε να συλλέγει ορθά τα δεδομένα που της είναι απαραίτητα προστατεύοντας ταυτόχρονα και τους χρήστες.
Στις 2 Νοεμβρίου σειρά είχε ο κ. Τεχνίτης ο οποίος εισηγήθηκε για το ζήτημα Ψηφιακής Πειρατείας, Κοινωνικά Δίκτυα και Θεωρίες Εγκλήματος επιχειρώντας να αναλύσει από κοινωνιολογικής αλλά και εγκληματολογικής σκοπιάς τη συμπεριφορά των χρηστών που χρησιμοποιούν το Facebook για να βλέπουν παράνομα ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.
Ειδικότερα, στην παρουσίασή του ανέλυσε το μοντέλο διανομής του παράνομου ψηφιακού υλικού (μοντέλο online streaming) και το πως αυτό αλληλεπιδρά με το Facebook.
Τέλος, ανέλυσε τη σύνδεση της παράνομης προβολής ταινιών με τη δημοσιότητα που προσφέρει το Facebook για να καταλήξει σε μια σκιαγράφηση των προφίλ των χρηστών και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο μέλλον με βάση τις επικρατούσες θεωρίες εγκλήματος.
Μπορούμε να πούμε ότι το συνέδριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ οι δύο προαναφερθέντες συμμετέχοντες έφυγαν από αυτό με περισσότερη γνώση και εμπειρία, αφού και αυτοί παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των υπόλοιπων ομιλητών. Σε αυτό το σημείο η Dingo Marketing Team θέλει να ευχαριστήσει την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και τον κ. Φ. Σπυρόπουλο για την πρόσκληση.
Να σημειώσουμε μάλιστα ότι αυτή είναι δεύτερη συμμετοχή της στις εργασίες του E-Life (Η πρώτη ήταν το 2011 με συμμετέχοντες τους Μάνο Τεχνίτη και Ραφαήλ Κουδούνη με θέμα τη Διαδικτυακή Έμμονη Καταδίωξη).

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag